Cumartesi, 10 20th

Cumartesi, 06 Ekim 2018 15:59

Tatvan Belediyesi kendi elektriğini üretecek

Bölgede sadece Tatvan’da gerçekleştirilen “Güneş Enerjisi Santrali Projesi” sayesinde, Tatvan Belediyesi artık kendi elektriğini üretecek.

Nemrut Dağı eteklerinde kurulan Güneş Enerjisi Santrali hakkında açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bir projeyi daha hayata geçirmelerinin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Aksoy, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Bölgede sadece Tatvan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Güneş Enerjisi Santrali Projesi inşaatına başlandı. Karşıyaka Mahallesi Yumurtatepe mevkiinde 20 dönümlük alana güneş enerjisi panelleri kurulumu yapılıyor ve bu projemizi bir ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. 3.5 milyon lirası Doğu Anadolu Projesi (DAP) idaresi hibesi olan ve yaklaşık 4 milyon liraya mal olan Güneş Enerjisi Santrali Projesi ile 1101.6 kWp/999.96 kWe gücünde elektrik üretimi yapılacak. Yani, güneş enerjisi tarlası oluşturarak artık kendi elektriğini kendi üreten bir belediye haline geldik. Güneş enerjisi santralinin ilçemize ve hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum.”

Okunma 284 defa Son Düzenlenme Cumartesi, 06 Ekim 2018 16:07

Buradasınız: Anasayfa GÜNCEL Haberler Tatvan Belediyesi kendi elektriğini üretecek