Pazartesi, 04 23rd

Pazar, 25 Mart 2018 19:23

Hep Birlikte Çanakkale Türküsü Okudular

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un eşi Melek Aksoy, belediyeye bağlı kültür merkezi müzik korosu ve Kırkbulak Köyü Ortaokulu öğrencileri ile birlikte hep bir ağızdan Çanakkale türküsünü söyledi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi Korosu’nun projeleri arasında yer alan köy okullarını ziyaret kapsamında Tatvan’a bağlı Kırkbulak Köyü Ortaokulu’nu ziyaret eden ekip üyeleri ve Tatvan Belediye Başkanının eşi Melek Aksoy, öğrencilere müzik aletlerini tanıtarak küçük bir konser verdi. Daha sonra öğrenciler ve öğretmenlerinin de eşlik ettiği “Çanakkale” ve “Bitliste Beş Minare” türkülerini söylediler.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi Koro’sunun üyelerinin her birinin farklı birer meslek icra ettiğini belirten Melek Aksoy, üyelerin ortak buluşma noktalarının ise müzik olduğunu kaydetti.

Öğrencilere müzik aletlerini tanıtmak hem de küçük bir konser vermek amacıyla okulları ziyaret ettiklerini belirten Aksoy, “Projemiz kapsamında ilk olarak Tatvan’a bağlı Kırkbulak köy okulumuzun öğrencilerini ve öğretmenlerini ziyaret ettik. Birlikte şarkılar türküler söyledik. Koromuzun üyeleri öğrencilere müzik aletlerini tanıttılar. Bizleri güzel bir ortamda karşılayan köy okulumuzun yöneticileri, eğitimcileri ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz. Diğer köy okullarımızı da ziyaret edip bu gibi aktivitelerimizi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Okunma 520 defa Son Düzenlenme Pazar, 25 Mart 2018 19:33

Ortam