Perşembe, 12 13th

Pazartesi, 19 Şubat 2018 12:54

Tatvan Belediyesi Bilgi Evi Projesini Hayata Geçiriyor

Tatvan Belediyesi, projeleri arasında bulunanan ve küçük yaş grubu çocuklara yönelik hazırlamış olduğu Bilgi Evi projesini hayata geçiriyor.

Tatvan Meteoroloji Müdürlüğüne ait eski binanın bulunduğu yaklaşık 3200 m² alanda yapılacak olan bilgi evi projesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. 2500 m² kapalı alana sahip olan Bilgi Evi projesinin inşaatına Nisan ayında başlanacak olup binanın Kasım ayı itibariyle tamamlanması hedefleniyor.

Küçük yaş grubu çocuklara yönelik yapılacak olan Bilgi Evi’nin içerisinde kitap kafe, kütüphane, etüt odaları, iş atölyeleri gibi eğitim içerikli bölümlerin olacağını kaydeden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bilgi Evi projesinin vadettikleri projeler arasında olduğunu belirtti.

Başkan Aksoy, “Belediyemiz ürettiği ve uygulamaya koyduğu projelerle, gençlerin yaşam kalitesini arttırmayı, onları ilgi alanları doğrultusunda yönlendirmeyi ve yetiştirmeyi, ufuklarını genişletmeyi, sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamayı ilke edinmiştir.

Bu anlamda belediyemiz, ilçemizde bir ihtiyaç haline gelen bilgi evi ihtiyacını “Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi Projesi” ile karşılamayı hedefleyip, bu proje ile ilçemizdeki gençleri kültür ve sanatla buluşturmayı amaçlamaktadır.

Eski Meteoroloji binasının bulunduğu alanda yapacağımız Bilgi Evi projemizin tüm hazırlıkları tamamlandı. Nisan ayı itibariyle inşaatına başlayacağımız Bilgi Evi projesi kapsamında bina içerisinde kitap kafe, kütüphane, etüt odaları, iş atölyeleri, bilgisayar odaları, satranç odaları, eğitim odaları, çocuk oyun odaları, çocuk uyku odaları ve etkinlik odaları olacak.

Yaklaşık 2500 m² kapalı alan üzerine kurulacak olan bu dev projemizi Kasım 2018 itibariyle tamamlamış ve küçük yaş gurubu çocuklarımızın hizmetine açmış olacağız. Görsellerde bulunan bu muhteşem yapıyı Tatvan'a kazandırmak için sabırsızlanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Buradasınız: Anasayfa GÜNCEL Haberler Tatvan Belediyesi Bilgi Evi Projesini Hayata Geçiriyor