Pazar, 05 28th

Cumartesi, 06 Aralık 2014 19:29

Hal Caddesi'nin Adı "Feqi Huseyin Sağnıç Caddesi" Olarak Değişti

Tatvan  ilçe merkezinde bulunan Hal Caddesi'nin adı belediye meclis kararıyla,  "Feqi Huseyin Sağnıç Caddesi" olarak değiştirildi.

Daha önce hal binasının bulunduğu cadde, ismini bu binadan alıyordu.Hal binasının yer değiştirmesiyle, anlamını yitiren ve anlam boşluğu yaratan caddenin ismi Tatvan Belediyesi meclis kurulunda alınan karar ile değiştirildi.

Hal binasının yıkılıp yerine alışveriş merkezi yapılması ve haldaki esnafların şehrin dışında sayılabilecek bir alanda yapılmış binaya taşınması üzerine caddenin eski adının kullanılması anlamsızlaşmış ve sürekli adres karışıklığına sebep oluyordu.Bu nedenle caddede isim değişikliğine gidilmesi kararlaştırılmış ve yeni isim olarak "Feqi Huseyin Sağnıç Caddesi" ismi ön plana çıkmıştı.Meclisin oylamasına sunulan isim, üyelerin çoğunun olumlu oy kullanması üzerine kabul edildi ve Hal Caddesinin adı "Feqi Huseyin Sağnıç Caddesi" olarak değiştirildi.

Konuyu ve caddenin yeni isim önerisini meclis gündemine taşıdığını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy "İlçe merkezinde bulunan Hal binasının yıkılmasıyla ve esnafların taşınmasıyla birlikte caddenin ismide anlamını yitirmiş oldu.Ayrıca yeni yapılan hal binasının şehrin dışında bir yerde olması halk arasında adres karışıklığına sebep oluyordu.Bu nedenle Hal Caddesi'nin isminin değişmesi gerekiyordu.Bizde belediye olarak Tatvan'ın önde gelen isimlerinden biri olan, ayrıca Kürt Dili ve Edebiyatı'na yapmış olduğu katkılardan dolayı Feqi Huseyin Sağnıç'ın ismini meclisin oylamasına sunduk.Yapılan oylamada üyelerin çoğu yeni isme olumlu oy kullandı ve Hal Caddesi'nin adı "Feqi Huseyin Sağnıç Caddesi" olarak değiştirildi." ifadelerini kullandı.

Okunma 1913 defa

Buradasınız: Anasayfa GÜNCEL Haberler Hal Caddesi'nin Adı "Feqi Huseyin Sağnıç Caddesi" Olarak Değişti