Salı, 07 25th

Cumartesi, 06 Aralık 2014 19:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Tatvan Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Tatvan Belediyesi'ni ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Norşin'deki temaslarının ardından Tatvan Belediyesi'ni ziyaret ederek, 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Fettah Aksoy'u makamında tebrik etti.

Belediye binası önünde halk ve partililer tarafından karşılanan Arınç, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un çok büyük bir oy alarak göreve geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Daha önce de Tatvan'a gelmiştim. Tatvan, geçmişten bu yana muhafazakar, demokrat yapısıyla her zaman bizim düşüncemize destek olmuştur. Geçen geldiğimde seçimleri çok az farkla kaybettiğimizi duyunca çok üzülmüştüm. Tabi seçilme iddiası, kazanma şansı bulunmayan bir takım partilerin Ak Parti'nin oyunu böldüğünü, Ak Parti'ye oy vermesi düşünülen çok değerli insanların bu bölünme içinde Ak Parti'den oylarını esirgediklerini duymuştum. Tatvan bir il öneminde. Türkiye'nin gözbebeği olan bölgemizin çok önemli bir noktası. Türkiye'de herkes Tatvan'ı bilir. Kültür ve turizm bakımından, nüfusunun büyüklüğüyle inşallah başkanımızın döneminde çok önemli hizmetler yapılacak. Biz de hükümet olarak her zaman Tatvan halkının ve başkanımızın yanında olacağız. Başta Başbakanımız olmak üzere biz her zaman Tatvan'a yapılacak hizmetlerde başkanımızla birlikte olacağız."

Fettah Aksoy'un bir kurtarıcı olarak başkan seçildiğini belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Tatvan halkını bu tercihlerinden dolayı tebrik ediyorum. Çok büyük bir oy farkıyla başkanımız iş başına geldi. Ziyaret ettiğimiz Norşin'de de seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Böylece Ahlat, Adilcevaz, Tatvan, Norşin'imizde Bitlis'te belediye başkanlıklarında önemli başarıyı yakalamış olacağız. Merkezde kazanamadık. Bunun nedenlerini biliyoruz ama zannediyorum ki Bitlis halkı 5 sene dayanacaktır, 5 yıl sonra Fettah Aksoy'da olduğu gibi 'neredesin AK Parti seni bekliyoruz' diyecektir. Çünkü seçilenler ne belediyeciliği, ne halka hizmeti biliyor. Onlar menfi milliyetçilik yapıyorlar. Kavga ile iş yapacaklarını sanıyorlar. Hizmet diye kitaplarında bir şey yazmıyor. Temiz su içilmez hale geliyor. Biz bütün bunları gördük. Dolayısıyla halkımız da son seçimlerde belediyelerin yüzde 62'sini AK partiye verdi. Hamdolsun. Bu başarı boşuna değil. İnşallah Tatvan özlediği hizmetlerin hepsini belediyemiz döneminde çalışanlarımızla birlikte Tatvan halkının duasıyla yerine getirmiş olacak. Allah kendilerine yardım etsin."

Konuşmasının ardından belediye binasında Aksoy ve partili yöneticilerle bir süre görüşen Arınç, daha sonra Ankara'ya dönmek için Van'a hareket etti.

Okunma 5280 defa Son Düzenlenme Cumartesi, 06 Aralık 2014 19:19

Buradasınız: Anasayfa GÜNCEL Haberler Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Tatvan Belediyesi'ni Ziyaret Etti