Pazar, 11 19th

Çarşamba, 07 Eylül 2016 22:34

Tatvan’da Kongre Merkezi İnşa Edilecek

Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali’nin her yıl 30 Haziran’da başlayıp 20 Temmuz'da sona erdiği Tatvan Fuarı alanında çok amaçlı “Kongre Merkezi” inşa edileceği belirtildi.

Fuar alanında yapılacak olan Kongre Merkezi hakkında gazetecileri bilgilendiren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, şunları söyledi;

"Tatvan Fuarı her yıl düzenli olarak 30 Haziran ile 20 Temmuz arasında 20 gün boyunca kültür ve sanat festivaline ev sahipliği yapıyor. Yılda ortalama 500-600 bin civarında yerli, 40-50 bin civarında da yabancı turist bölgemizi ziyaret ediyor. Tatvan konumu gereği ve doğal güzelliğiyle bölgede cazibe merkezi durumunda olduğu için çevre il ve ilçelerden insanlar günübirlik ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Biz de belediye olarak insanların rahat etmesi için çalışmalarımızı her alanda aralıksız sürdürüyoruz. Bununla beraber hazırladığımız faydalı projelerle ilçemizi daha da güzel bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz. Projelerimiz arasında Tatvan Kongre Merkezi yer alıyor. Kongre merkezi fuar alanında 2 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek. Yapılacak olan kongre merkezi, kültür ve sanat festivali döneminde fuar hizmetlerinde kullanılacak, diğer zamanlarda ise nişan, düğün, konferans, sergi salonu ve benzeri etkinlikler için hizmet verecek olan çok amaçlı bir yer olacak."

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Aksoy, zemin çalışmalarının tamamlandığını ve kısa sürede inşasına başlanacağını söyleyerek "Tatvan’a ve Tatvanlı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Okunma 1058 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 07 Eylül 2016 22:39

Buradasınız: Anasayfa GÜNCEL Haberler Tatvan’da Kongre Merkezi İnşa Edilecek