Perşembe, 08 17th

Cumartesi, 03 Mayıs 2014 15:52

Görüntü Kirliliği Yaratan Tabelalar Kaldırılıyor‏

Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçenin en işlek caddesi olan Cumhuriyet caddesindeki kaldırımlarda bulunan reklam tabelalarını ve totemleri kaldırmaya başladı.

Kaldırımlardaki işgalleri önlemek amacıyla,  görüntü kirliliği yaratan, şiddetli rüzgar ve fırtınalı günlerde halkın can güvenliğini tehdit eden ve gelişi güzel bir şekilde yerleştirilen reklam tabelaları ve totemler zabıta kontrolünde, belediyeye bağlı ekiplerce bölgesel olarak kaldırılmaya başlandı. Özellikle şehir merkezinde oldukça fazla olan tabelalar görüntü kirliliğinin yanı sıra kaldırım trafiğini engelliyor ve işgal ediyordu.

Daha önce söz konusu tabelaların kaldırılması konusunda iş yeri sahiplerinin şifahi olarak bilgilendirildiği çalışmada küçük ve hafif olan tabelaları işyeri sahipleri kendi imkanlarıyla, büyük ve ağır olan totem ve tabelaları ise belediye ekiplerince, iş makinaları yardımıyla kaldırıldı.

Okunma 3868 defa Son Düzenlenme Pazartesi, 05 Mayıs 2014 00:47

Buradasınız: Anasayfa GÜNCEL Haberler Görüntü Kirliliği Yaratan Tabelalar Kaldırılıyor‏