Pazar, 05 28th

Cumartesi, 23 Ocak 2016 00:17

Gençlik Merkezi’nin El Sanatları Kursuna Yoğun İlgi

Tatvan Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Destekli olarak açılan Geleneksel El Sanatları Kursları bayanlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Tatvan Belediyesi’nin de katkı sunduğu Geleneksel El Sanatları Kurslarına gelen bayan kursiyerler bir yandan meslek öğrenirken diğer yandan ise kurslarda bin bir emekle ürettikleri ürünlerin satışından elde ettikleri gelirle de aile bütçelerine katkı sunuyorlar.

Geleneksel El Sanatları Kursu adı altında açılan tel kırma, kurdele nakışı, elde Türk işi, Antep işi, elde Maraş işi gibi 12 farklı modül kursuna gelen bayan kursiyerler yaptıkları bir birinden güzel ve özel ürünlerle ustalara taş çıkarıyorlar.

Düzenlenen kurslara toplam 19 bayan kursiyerin katılım gösterdiğini belirten Geleneksel El Sanatları Kursu Öğretmeni Meryem Akın, bayan kursiyerlerin kısa sürede bir birinden güzel işlere imza attığını söyledi.

Kursların Mayıs’a kadar devam edeceğini kaydeden Kurs Öğretmeni Meryem Akın, kursa gelen bayanların hem meslek öğrendiğini hem de aile bütçelerine katkı sunma fırsatı yakaladıklarını ifade etti.

Öte yandan, Tatvan Gençlik Merkezi Müdürü Erhan Tunç ile birlikte Gençlik Merkezindeki kursları ziyaret eden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un Eşi Melek Aksoy ise kurslarla ilgili bilgi alarak, kursiyerlerle sohbet etti.

Okunma 785 defa Son Düzenlenme Cumartesi, 23 Ocak 2016 00:36

Buradasınız: Anasayfa GÜNCEL Haberler Gençlik Merkezi’nin El Sanatları Kursuna Yoğun İlgi