Pazar, 11 19th

Pazar, 04 Ekim 2015 23:28

Sahil Düzenlemesinin 2. Etap Çalışmaları Sürüyor

Tatvan ilçe sahilinde yürütülen Sahil Düzenleme projesinin 2. etap çalışmalarına başlandı.

Tatvan Belediyesi tarafından Van Gölü’nün Tatvan’a olan sahil kesiminde Mayıs ayında başlatılan Sahil Düzenleme Projesinde ilk etap olan halı sahalar bölgesindeki çalışmaların sona yaklaşmasıyla birlikte iskele mevkisinde 2. etap çalışmalarına başlandı.

Yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak kullandığı sahil şeridini tamamıyla kullanıma kapatmamak adına bölgesel olarak ilerleyen projenin ilk etap çalışmalarında dolgu, peyzaj, şehir mobilyalarının tesisi ve ışıklandırma çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı. 2. etap çalışmalarında ise toprak dolgu işlemlerinin kısa sürede tamamlanıp üst yapı tesisine geçilmesi hedefleniyor.

Projede şu ana kadar sahil yolu ve park içerisindeki ışıklandırmalar, oyun grupları ve sahaları, şehir mobilyaları ve peyzaj düzenlemelerinin tamamlandığını ifade eden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, projenin bitmesi ve hayata geçmesiyle beraber ilçenin turizm potansiyelinin hareketlenip artacağını söyledi.

Büyüklüğü, modernliği ve manzarası ile Van Gölü çevresinde yapılacak en kapsamlı park projesinin çevre illere de örnek olacağını ve kısa süre sonra tamamlanacak olan projeyle Tatvan’a büyük bir yatırımın gerçekleşeceğini belirten eden Başkan Aksoy, “Sahilimizde ışıklandırmalarıyla, çay bahçeleriyle, şehir mobilyalarıyla, oyun sahaları ve gruplarıyla kısacası modern bir park anlayışıyla hazırladığımız ve kısmi olarak hayata geçirdiğimiz projenin çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. İkinci etabın başlaması ile büyük bir yol katettiğimiz projede, çay bahçesi işletmelerin binalarının da inşaasını eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Bu kapsamda yıkılmış ve yıkılacak olan işletmelerin yerine tek tip olarak hazırladığımız ahşap yapı modellemelerini hayata geçiriyoruz. Sahil işletmemizin yeni halini kısa süre içerisinde bitirip hizmete açmayı hedefliyoruz. Büyük bir çaba sarfettiğimiz projemizin şimdiden Tatvan’ımıza ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Okunma 1457 defa Son Düzenlenme Pazar, 04 Ekim 2015 23:49

Buradasınız: Anasayfa GÜNCEL Haberler Sahil Düzenlemesinin 2. Etap Çalışmaları Sürüyor